Pensioen en sparen voor later

Het heeft allemaal te maken met geld wat u beschikbaar heeft op een moment dat u niet of minder wilt gaan werken. Veelal is dit met 65 jaar of 67 maar kan ook iets eerder zijn. Op verschillende terreinen is advies nodig bijvoorbeeld voor werkgevers, werknemers en natuurlijk zelfstandigen.

Werknemerspensioen

Voor advies van werknemerspensioen is overleg nodig met werkgevers. Hiervoor bieden wij pensioenspecialisten aan een die een volledig adviesrapport aflevert zoals de wet dat voorschrijft.

Sparen voor later

Als werknemer wilt u misschien naast uw pensioen nog wat extra’s sparen, een trend is ook dat werkgevers het helemaal aan u zelf overlaten en u daarvoor extra betalen. Wij werken met producten die een gegarandeerde uitkomst hebben zodat u er zeker van bent dat er voldoende geld staat als u met pensioen gaat. Sparen voor later kan ook nog een kleine aftrek geven voor uw belastbaar inkomen.

Zelfstandigen en sparen voor later

Een zelfstandige of ZZP (zelfstandige zonder personeel) moet ook zelf in pensioen voorzien. De belastingdienst biedt ook u extra ondersteuning met de FOR Fiscaal Oudedag Reservering. Jaarlijks mag u 12% van de winst inhouden voor pensioenopbouw. U mag dit binnen uw bedrijf reserveren op een spaarrekening bijvoorbeeld maar u kunt ook een deel of het geheel in een voorziening voor later inbrengen. Wat u reserveert is niet onderhavig aan belasting dat scheelt zo maar 30% en meer over het gespaarde bedrag. Als het bedrag vrijkomt omdat u stopt met het bedrijf of wanneer u met pensioen gaat moet u weer afrekenen met de belastingdienst.
Ook voor zelfstandigen hebben we producten met een gegarandeerde uitkomst en een flexibele inleg zodat het mee veert met uw bedrijfsresultaten.